Geschiedenis

De muzikanten van de Kinderband hebben al jarenlange ervaring in diverse nationale en internationale bands/acts. In 2006 begon het idee te spelen bij zanger Maurice om een echte Kinderband te starten; een band voor kinderen. Hij schreef de jaren erna wat liedjes en besloot deze met zijn band op te nemen. Het was toen inmiddels al 2009.

Sinds die tijd is alles in een stroomversnelling gegaan: een prachtig landelijk verschenen boek met cd is het resultaat geworden (Alle Dagen Feest ISBN 9789044616392, uitgeverij Promotheus). Kinderband verscheen met artikelen in J/M, Ouders van Nu, 100% In de Regio, de Telegraaf, het Parool, het AD, Alphen.CC en vele, vele andere (dag)bladen. Sinds 2009 heeft de Kinderband gespeeld op en bij onder andere AJOC festival, Opkikkerdagen, Zeeheldenfestival, Cap Gemini, Jonge Gezinnenbeurs, Sluis-en bruggenfeest, ING, speelparadijzen, diverse landelijke dagverblijven, zorginstellingen, scholen, diverse theaters door Nederland en Belgie, ziekenhuizen en veel andere locaties …

Ook is de Kinderband al meerdere keren te horen geweest bij Schatkamer TV (Efteling) …en de lijst wordt steeds langer. In 2011 verscheen een nieuwe mini cd met nieuwe nummers, als voorloper op de hele nieuwe cd en een heuse Sinterklaascd. In oktober 2013 verscheen het nieuwe boekje met cd HIEP HOERA !

 

BOEK ONS !