Workshops

Muziekworkshops voor kinderen in basisonderwijs

Naast optreden, verzorgen wij diverse leuke workshops op basisscholen en instellingen voor de diverse groepen en niveau’s. Dit kan al dan niet in samenwerking met evenementenbureau Alle Dagen Feest en de Alphense Popschool waar wij nauw mee samenwerken. Workshops kunnen worden aangepast aan de wensen en de mogelijkheden van de kinderen.

Educatieve  workshops

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs werkt al jaren aan een plan voor meer en beter muziekonderwijs op de basisschool. Daar lijkt nu schot in te komen. De workshops hebben als doel kinderen te enthousiasmeren voor muziek, intelligentie & sociaal gedrag te stimuleren, kinderen in beweging brengen, samenwerking te bevorderen (anti-pesten) en schoolprestaties te verbeteren, want….. muziek maakt slim ! We geven in onze workshops aandacht aan muziek, gehoor en beweging. Uit onderzoek is gebleken dat muziek heel belangrijk is voor de sociale ontwikkeling van kinderen en daarnaast kunnen ze er natuurlijk veel plezier aan beleven!

Leerlijnen
Werkt u op een basisschool en bent u benieuwd waar en hoe deze workshops passen in uw leerplan? Lees dan onze leerlijnen cultuuronderwijs.

Kijken doe je met je oren

Deze populaire workshop duurt ongeveer 45 minuten en is bedoeld voor de groepen 1 t/m 4.
De leerlingen worden bewust gemaakt van het zintuig “de oren”. Door middel van een kleurrijk werkboekje doen we diverse leuke, speelse opdrachten waarmee dit gestimuleerd wordt. Er worden muziek-geluidsfragmenten onder de loep worden genomen, die kenmerkend zijn voor de verschillende muziekstijlen of gebeurtenissen, gekoppeld aan leuke activiteiten. Als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen na afloop de cd mee naar huis krijgen met daarop verschillende kinderbandliedjes (meerprijs).

Meer info ?

 

Drum – ritme workshop

Een slagwerk workshop van ong 45 minuten per keer, waarbij onze professionele drummer uitleg geeft over ritme en drummen, eventueel onder begeleiding van een presentator. Hij laat wat zien omtrent ritmes, speelt aantal diverse stijlen. Dan gaan we met de kinderen een slagwerkgroep vormen. We vragen hen vooraf een emmer en pollepel mee te nemen waarmee zij op de maat een ritme gaan maken. Als zij dit volhouden, zal de drummer er doorheen drummen. Het gevoel dat je met elkaar een ritme maakt… fantastisch!

Meer info ?

 

Workshop boomwhackers

Door het raken van objecten, andere Boomwhackers of eigen lichaam leer je ritme, melodie, harmonieen en akkoorden op een speelse manier. Kinderen vinden de buizen vet, cool en gaaf. De buizen vormen samen een octaaf en produceren een eigen geluid. Op de buizen staan duidelijk de reeks van tonen vermeld. Ze zijn makkelijk bespeelbaar. Aan de hand van eenvoudige lessen, leren we met elkaar noten lezen en leuke nummers spelen. Leuk en leerzaam: perfect voor samenwerking !

Meer info ?

 

Zangworkshop

Een workshop zang waarbij docente het beste van de aanwezige zangers en zangeressen naar boven haalt. Afhankelijk van de groep maakt ze bijvoorbeeld twee kleine groepen die samen een ritme vormen waarover de grote groep een nummer met elkaar zingt. Het is ook mogelijk dat ze ervoor kiest om een nummer meerstemmig met elkaar uit te werken. Boordevol zangtips en trucs waar je als toekomstig zanger of zangeres nog veel aan zult terugdenken.

Optioneel
Geef de kinderen een VOICE experience. Ze krijgen in grote groep zangtips waarna ze voor een green screen (met THE VOICE projectie) met een groepje van bijvoorbeeld 4 kinderen een nummer mogen opnemen.

Meer info ?

 

Onderbouw workshop

Voor de kleuters en groep 3. In de eigen groep krijgen zij kennismaking met muziek (workshop doe je met ons mee), waarin luisteren-communicatie, kennismaken met muziek centraal staan, mochten er meerdere groepen zijn kunnen we ook nog een professionele schminkers en springkussens inzetten voor de kinderen. (https://www.kinderband.nl/scholen/ )

Meer info ?

 

Dance

Dans is leuk, gezond en altijd ‘in’! De ene dansfilm na de andere verschijnt, dansrages volgen elkaar snel op en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende (bekende) Nederlanders en Vlamingen.

Een dance workshop van ong 60 minuten waarbij kinderen een superleuk dansje, passend bij niveau, leren op een bekend nummer. We zouden adviseren om te kiezen voor onder- en/of bovenbouw. We hebben eventueel ook de inzet van meerdere docenten. Het liefst maken we gebruik van een aanwezige geluidsset.

Interesse in alleen dans? Kijk dan eens bij onze speciale Dance Dag !

Meer info ?

 

Workshop optreden

Met de groep gaan we aan de slag met theater en performance. Hoe kom je over en hoe kun je dit veranderen of verbeteren? Zang en presentatie in optima forma. Aan de slag! Van fysiektheater tot soapacteren, voor leerlingen van alle leeftijden hebben we uitdagende lessen. Wilt u uw leerlingen laten ‘snuffelen’ aan theater, dan geven we een workshop van 45 minuten. Bij een workshop van meerdere uren duiken we de diepte in.

Theaterspelletjes – onderbouw | middenbouw | bovenbouw
De leerlingen maken op een laagdrempelige manier kennis met theater. Er worden uitdagende en actieve theaterspelletjes gespeeld waar zij zich in een personage leren verplaatsen.

Basistheater – onderbouw | middenbouw | bovenbouw
De leerlingen leren een rol spelen en ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo maken ze kennis met spelvaardigheden en wordt er een beroep gedaan op hun verbeeldingskracht en creatief vermogen.

Prijs: op aanvraag

Meer info ?

 

Bodypercussie

Bodypercussie draait om beweging, muziek en ritme, met je eigen lijf als instrument. De workshop duurt ongeveer een uur. Het lesprogramma leert je muziek te maken met je eigen lijf als klankkast. Om te beginnen leer je basisbeats, dan te variëren met ritmes en breaks en tot slot choreografie. Samen met de docent werk je toe te werken naar eventueel een eindpresentatie om zo het geleerde in praktijk te brengen. Leerzaam, leuk, samenwerking en actief!

Meer info ?

 

Pret met Proefjes

Een workshop vol praktische proefjes, ‘explosieve’ experimenten en ‘chemische’ chaos. Oftewel een echt knalfeest!

Tijdens deze workshop gaan kinderen aan de slag met allerlei coole wetenschappelijke proefjes die zij leren van de enige echte professor Lariekoek. Onze professor zal experimenten laten zien en uitleggen hoe de wetenschap hierachter werkt.

Daarna kunnen de kinderen in groepjes uiteen om te leren op een veilige manier te experimenteren. Zij ontdekken en doen allerlei spannende proefjes met onder andere de zwaartekracht, lucht, licht en geluid. Ook ondervinden zij de magie van chemische reacties. En uiteraard eindigt de workshop met een knaleffect.

Professor Lariekoek zorgt ervoor dat de kinderen op een leuke en leerzame manier in aanraking komen met de wereld van de wetenschap. Een workshop vol pret en proefjes!

Meer info ?

 

Lipdub

Maak je eigen videoclip

3, 2, 1….. actie! In één shot wordt een muzikale videoclip gemaakt waar de hele school of klas aan mee kan doen. Lipdubs zijn al jaren YouTube-hits en zijn dé manier om leerlingen kennis te laten maken met theater en muziek. Lef, humor, enthousiasme en snelheid zijn de ingrediënten! Terwijl je samen toewerkt naar het eindresultaat, leren de leerlingen en leraren elkaar op een andere manier kennen.

Wat is een lipdub?

Een lipdub is een zelfgemaakte videoclip, bestaande uit één enkele opname, waarin een groep personen de tekst van een liedje ‘dubben’ (playbacken) voor de camera. Zo’n videoclip duurt ongeveer 3 tot 4 minuten en er kunnen 10, maar ook 500 personen aan meedoen. Alles is mogelijk!

Na het kiezen van een liedje komt het creatieve proces. Wat wordt er in beeld gebracht en hoe gaan we dat doen? Hierbij wordt een groot beroep gedaan op de creativiteit en samenwerkingsvaardigheden van de groep. Dit vereist soms opperste concentratie en veroorzaakt ook veel hilariteit. Na afloop heeft iedereen een tastbaar aandenken aan deze leuke activiteit om te delen op YouTube, Facebook, je website of voor intern gebruik.

Wie: Groep 1 t/m 8
Inclusief: Docent(en), apparatuur, instructiemateriaal, workshops en een vertoning op het einde.
Aansluiting: Dit project sluit aan bij muziek, beeldende vorming en taal.

Doelen: Samenwerking stimuleren, concentratievermogen verhogen, het prikkelen van de creativiteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid laten ervaren.

Meer info ?

 

BOEK ONS !