Scholen, KDV en peuterspeelzalen

Educatieve  workshops

Onze workshops (voor basisscholen, kinderopvang en peuterspeelzalen) zijn een leuke, educatieve muziekprojecten voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool, maar kunnen ook aangepast worden voor instellingen, peuterspeelzalen en KDV’s. 

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs werkt al jaren aan een plan voor meer en beter muziekonderwijs op de basisschool. Daar lijkt nu schot in te komen.

De workshops hebben als doel kinderen te enthousiasmeren voor muziek, intelligentie & sociaal gedrag te stimuleren, kinderen in beweging brengen, samenwerking te bevorderen (anti-pesten) en schoolprestaties te verbeteren, want….. muziek maakt slim ! We geven in onze workshops aandacht aan muziek, gehoor en beweging. Uit onderzoek is gebleken dat muziek heel belangrijk is voor de sociale ontwikkeling van kinderen en daarnaast kunnen ze er natuurlijk veel plezier aan beleven! De Kinderband heeft verschillende workshops voor de diverse groepen.

Middenbouw “Kijken doe je met je oren”
Deze populaire workshop duurt ongeveer 60 – 75 minuten en is bedoeld voor de groepen 4 t/m 6.

Kijken doe je met je oren
De leerlingen worden bewust gemaakt van het zintuig de oren. Door middel van een kleurrijk werkboekje doen we diverse leuke, speelse opdrachten waarmee dit gestimuleerd wordt. Er worden muziek-geluidsfragmenten onder de loep worden genomen, die kenmerkend zijn voor de verschillende muziekstijlen, gekoppeld aan leuke activiteiten. Als klap op de vuurpijl krijgen alle kinderen na afloop de cd mee naar huis met daarop verschillende kinderbandliedjes (meerprijs).

Drum – ritme workshop
Een slagwerk workshop van bv 60 minuten per keer, waarbij onze professionele drummer uitleg geeft over ritme en drummen, eventueel onder begeleiding van een presentator. Hij laat wat zien omtrent ritmes, speelt aantal diverse stijlen. Dan gaan we met de kinderen een slagwerkgroep vormen. We vragen hen vooraf een emmer en pollepel mee te nemen waarmee zij op de maat een ritme gaan maken. Als zij dit volhouden, zal de drummer er doorheen drummen. Het gevoel dat je met elkaar een ritme maakt… fantastisch!

Dance
Een dance workshop van ong 60 minuten (uitloop tot uur) waarbij kinderen een superleuk dansje, passend bij niveau, leren op een bekend nummer. We zouden adviseren om te kiezen voor onder- of bovenbouw. We hebben eventueel ook de inzet van 2 docenten. Het liefst maken we gebruik van een aanwezige geluidsset.

Zangworkshop
Een workshop zang waarbij docente Marloes het beste van de aanwezige zangers en zangeressen naar boven haalt. Afhankelijk van de groep maakt ze bijvoorbeeld twee kleine groepen die samen een ritme vormen waarover de grote groep een nummer met elkaar zingt. Het is ook mogelijk dat ze ervoor kiest om een nummer meerstemmig met elkaar uit te werken. Boordevol zangtips en trucs waar je als toekomstig zanger of zangeres nog veel aan zult terugdenken.

Optioneel
Geef de kinderen een VOICE experience. Ze krijgen in grote groep zangtips waarna ze voor een green screen (met THE VOICE projectie) met een groepje van bijvoorbeeld 4 kinderen een nummer mogen opnemen.

Onderbouw workshop
Voor de kleuters en groep 3. In de eigen groep krijgen zij kennismaking met muziek (workshop kijken doe je met je oren), waarin luisteren-communicatie, kennismaken met muziek centraal staan, mochten er meerdere groepen zijn kunnen we ook nog een professionele schminker inzetten voor de kinderen. (https://www.kinderband.nl/scholen/ )

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Lustrumfeest of themafeest ?

  • Muzikaal 95% 95%
  • Fun 90% 90%
  • Educatief 90% 90%
  • Leuk lesmateriaal 100% 100%
BOEK ONS !